Diesel

19 apr

wat heeft die poes mooie vlekjes ……..

diesel

Diesel

Diesel is een poes van onze jongste dochter Bianca. Bianca heeft nog een andere poes, Shumi. Bianca heeft beide poesen gefotografeerd en op canvas laten afdrukken. Hiervan heb ik weer een foto gemaakt. Een foto van een foto dus.
Helaas is  de foto van Shumi mislukt. Dus concentreren we ons maar op Diesel.
Shumi is overigens niet genoemd naar Michael Shumacher. Dan zou het immers Schumi moeten zijn. Bovendien is het een zij-poes en zij kun je van Michael Schumacher niet zeggen.

Diesel is van adel. Onmiskenaar. Als hij (dat hij neem ik tenminste aan) ergens ligt, dan straalt hij de onverstoorbaarheid uit van een Engelse Lord. Je hoort hem zeggen: “James, let us have dinner”. En als hij loopt, dan loopt hij met de aristocratische tred van een Franse Comte. Je hoort hem dan denken: Après nous le déluge.

Diesel is aaibaar en je kunt hem oppakken. Hij laat wel merken, dat dit niet te lang moet duren. Het stoort hem. Bij Diesel zul je nooit iemand horen roepen: “Kijk eens, wat heeft die poes mooie vlekjes!”. Hij heeft namelijk geen vlekjes. Je hoort ook niemand roepen: “Kijk eens, wat een grijze poes!”. Dat ziet iedereen namelijk direct. Dus hoef je dat ook niet te roepen.
Diesel is inderdaad helemaal grijs. Een grijze bromsnor dus. Alleen zijn ogen zijn gekleurd (zie foto). Als die ook nog grijs waren, dan was het een grijze boel.

Diesel is niet actief. Zijn rustplaats hangt extra een beetje hoog (een echte hangplek dus).  Daarop klimmen, is de enige gymnastiek die Diesel zich op een dag veroorlooft.
Bij Diesel kun je best de deur open laten staan. Diesel kent zijn domein en dat verlaat hij nooit. Buiten muizen vangen, is teveel van hem gevraagd, wanneer zijn voerbak de hele dag ter beschikking staat.  En buiten piesen en poepen in weer en wind is niet nodig, als binnen de kattenbak staat.  En andere poesen ‘naaien’, dat is bij hem nog niet opgekomen. Wanneer zijn instict hem hierbij in de steek zou laten, dan zou hij nog niet eens weten hoe.
Diesels verhouding met Shumi is een van een status quo, een wapenstilstand als iedereen maar binnen zijn eigen territorium blijft.  Maar ja, wat wil je met een inactieve kater en een gesteriliseerde poes.

Diesel doet zijn naam geen eer aan. Diesel is niet vooruit te branden. Ik weet niet, waarom hij Diesel wordt genoemd. Het is hetzelfde als dat je Dries Mertens een straaljager noemt. Dat slaat ook nergens op.
Ik vind Diesel wel een mooie naam. De naam straalt betrouwbaarheid uit. Als je een diesel voldoende brandstof geeft en regelmatig doorsmeert, dan doet hij wat hij moet doen en wel heel lang.
Dat geldt ook een beetje voor Diesel. Wanneer je hem regelmatig voorziet van voer en melk en periodiek ontwormt, dan doet Diesel weliswaar niet wat hij moet doen, maar hij doet het misschien wel heel lang.

Diesel slijt zijn dagen met poes zijn. Als je hem met rust laat, dan heb je er geen poes aan. En als hij op een grijze mat ligt, dan valt hij niet eens op.
Diesel is en blijft een grijze poes.

Waarneming van een ooggetuige.

p.s. Bianca zal wel in een ‘comment’ willen vertellen van welk ras Diesel is. Gewoon bloed of blauw bloed.

2 Reacties naar “Diesel”

  1. Patricia 19 april 2012 bij 15:29 #

    Nooit geweten dat je columnist bent. Hahah Diesel ten voeten uit.

  2. Bianca 19 april 2012 bij 20:37 #

    Ok, dan zal ik nu het mysterie ontrafelen. Diesel is een scottisch straight en Heerlense import. Dat maakt van hem een winkbuul (maar dan zonder buul, want de dierenarts heeft zijn DNA depot verwijderd). Diesel’s mooiste eigenschap is dat hij niet kan praten. Hij lijkt me namelijk niet het type dat alle geheimen, die ik hem door de jaren heen heb toevertrouwd, voor zich zal houden. Hij is namelijk een allemansvriendje. Wat heb je die ode trouwens prachtig geschreven, pa. Nu weet ik ook van wie ik de vlotte pen heb en dat is weer een mysterie minder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: