Antiekmarkt Tongeren

6 apr

Op 26 februari 2012 bezochten wij met een bevriend echtpaar de antiekmarkt te Tongeren. Deze markt wordt  elke zondag gehouden, van 6.00 tot 13.00 uur. De markt wordt gerekend tot de grootste markt van België. Wie enigszins bekend is in Tongeren vindt de markt langs  de Leopoldwal (een middeleeuwse omwalling), de Veemarkt en de Maastrichterstraat, alsmede in de Eburonenhal en de Parking Julianus. Langs de Leopoldwal is het voornamelijk antiek en brocanterie, op de Veemarkt vind je ook zilverwerk, antieke horloges in de Eburonenhal en bierreclame en tapkranen in de Maastrichterstraat.

Tussen de 300 à 400 standhouders stellen hun waren uit. Daarbij worden per markt 10.000 personen verwacht, afkomstig uit België, Nederland, Duitsland en zelfs Amerika. Of dat ook het geval was op de dag, dat we de markt bezochten, valt te betwijfelen. Het regende namelijk. Veel standhouders hadden dat niet verwacht en hadden de dekzeilen thuis gelaten. Met plastic werd geëxperimenteerd om de schade zo klein mogelijk te houden. Gelukkig klaarde het op.

Om een indruk te geven een serie foto’s, voornamelijk van exposanten langs de Leopoldwal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: