De Bataviere

5 apr

Foto’s van Carnaval 2012

De Bataviere (Vastelaovends gróp de Bataviere) met een eigen website en een dameszitting. Deze Carnavalsgroep is geïnspireerd door het volk van de Batavieren (ook wel Bataven genoemd), dat meer dan tweeduizend jaar geleden woonde in de Betuwe. Zij kwamen oorspronkelijk uit Duitsland. Zij leefden onder primitieve omstandigheden in hutten of holen in de grond. Als bekleding droegen zij dierenvellen om zich enigszins te beschermen tegen de kou.

In 1992 organiseerden de Bataviere voor het eerst een praalwagen (oorspronkelijk stroondkar) voor de Carnavalsoptocht. Sindsdien zijn zij niet meer uit het Carnavalsbeeld verdwenen. In het jaar 2000 werden zij zelfs door de Tempeleers uitgeroepen tot vastelaovendsvierders van het jaar 2000.

Dit jaar mochten zij op Carnavalsmaandag met hun praalwagen een onderdeel vormen van de Maastrichtse ‘Rood-Geel-Groene Loper’ voor kinderen. Deze activiteit was in de plaats gekomen an de tradionele Kinderoptocht op Carnavalsmaandag.

Bekend zijn de Bataviere eveneens door het feit, dat zij ieder jaar een dameszitting organiseren in de Bonbonniere met lokale en nationale artisten.

Veelzeggend is dat zij op hun website de Karnavals Kalender tot 2020 publiceren. Tot zo lang zullen zij minstens doorgaan.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: